נשים הן 40% משוק העבודה בעולם, אולם הן מחזיקות רק 1% מההון. נתון מדהים כשחושבים על נשים וכסף.
הנושא הזה הוא מאוד מורכב והולך אחורה עד למאה ה 4 לפנה"ס כנשים היו במעמד של ילד ונחשבו ללא בינה. אז מה הפלא שנשים לא מנהלות את החלק הכלכלי בבית? נוסיף לזה עוד אמונות ששמענו בילדות לגבי נשים וכסף, וכשמתחתנות הכתובה היא מדיני קניין, האישה לא חתומה עליה אלא האבא והבעל. ואחרי לידות נשים מנהלות את החלק העיקרי בגידול הילדים ואין לנו זמן או כוח לנהל את החלק הפיננסי בבית, והנה מתכון ודאי לבעיה כשמתגרשות ואין לנו מושג איך מתנהלות כלכלית ומה זה תכנון פיננסי ואיך בונות תקציב לתא המשפחתי החדש אחרי גירושין.
בכ 86% מהמשפחות החד הוריות בישראל עומדת בראשה אישה, וב 87% מהמשפחות הללו האם עובדת וחלק משוק התעסוקה. 88% מנשים מדור המילניום (גילאי 40 היום), לפני שמתחתנות מתכננות לקחת חלק באופן שווה בקבלת החלטות פיננסיות או אפילו להוביל את קבלת ההחלטות, אולם אחרי הנישואים רק 15% מהן לוקחות חלק בקבלת ההחלטות באופן שווה.
נשות דור המילניום הכי פתוחות לשינויים. כמעט 7 מתוך 10 נשים רוצות להיות יותר מעורבות. באופן מעודד, גם גברי דור המילניום מאוד פתוחים לשינוי – 94% רוצים שנשותיהם תהיינה מעורבות יותר.
למעשה, הנחת היסוד שמשפחות וגירושין, הם מוסדות חברתיים – כלכליים רבי עוצמה, וחלק בלתי נפרד מיצירת אי השיווין הכלכלי – חברתי. גירושים הרי מעמיקים את אי השיוויון ונעשים יותר נפוצים בקרב אוכלוסיות מוחלשות. ההשלכות השליליות על המעמד הכלכלי של נשים, ילדים ולעיתים של גברים, והנטייה הגדולה של קב' מוחלשות להתגרש, מעמיקה את הפערים החברתיים – כלכליים.
העשורים האחרונים המתאפיינים באי יציבות בשוק העבודה באופן כללי באוכלוסיה, בגמישות, ושבריריות המבנה התעסוקתי, ומן הצד שני יש עלייה בהשכלת נשים. הנובע מכל אלו הוא שנשים צריכות להיות עצמאיות כלכלית ולהבין בתכנון כלכלת המשפחה על מנת להיות מסוגלות לנהל את עצמן כלכלית. את לא חייבת לדעת ברמת הניתוח הטכני של תעודות סל, ולהיות סוכנות פנסיונית. הכי חשוב לדעתי זה שתשאלי שאלות כשאת מרגישה שלא ברור לך מה שנאמר.
הכח שלך הוא בשאילת השאלות ובלמידה, אל תחששי כי רוב האנשים סביבך גם לא מבינים. תהיי את האמיצה ששואלת וגם זו שבסוף תבין ותוכל לנהל את עצמה. כשאת לוקחת מנהיגות על החלק הכלכלי, את נותנת דגמא לילדים שלך איך נראית מנהיגות ועצמאות כלכלית ואת מייצרת חיים בטוחים יותר לעצמך כאישה גרושה או חד הורית.
למעשה את יודעת להתנהל כלכלית, את עושה את זה כל היום בהחלטות שאת מקבלת, רק לא ננת לזה שם של ניהול כלכלת המשפחה. אז גם פה הכל טמון באמונה שלך בעצמך ובלסמוך על עצמך שאת יכולה. גם לנהל את משק הבית את יכולה, כשתחליטי שאת רוצה לעשות את זה, ובטח אחרי גירושים כשאת מחויבת לנהל את החלק הפיננסי.